Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

Tuesday 14 May 2013

De 14 jarige Ismael uit Afghanistan, slachtoffer van racistisch geweld

Oorspronkelijke post geplaatst door @IrateGreek, vertaling @iptamenos33


De 14 jaar oude Ismael uit Afghanistan werd op 6 mei in Athene aangevallen door in het zwart geklede mannen,  die hem in zijn gezicht sneden met een gebroken bierflesje. Hieronder volgt zijn relaas in een video die werd gepubliceerd door de organisatie Médecins du Monde (Dokters van de Wereld). De Nederlandse vertaling ervan vindt u onder de video.
- Ik ben Ismael, ik kom uit Afghanistan en ik ben 14 jaar oud.
- Wat gebeurde er die dag?
- Ik stapte uit de metro op het Attiki station en ik was onderweg naar huis. Drie mannen verschenen achter me, tikten me op mijn schouder en vroegen waar ik vandaan kwam. Ik zei dat ik uit Afghanistan kom. Toen ik dat zei begonnen ze me te slaan. Een van hen sloeg me in het gezicht met een bierflesje. Ik viel flauw. Een voorbijganger vond me en bracht me naar het ziekenhuis. Daar gaven ze me alleen eerste hulp, omdat ik geen (verblijfs)papieren heb, waarna ze zeiden dat ik kon vertrekken. Toen ging ik naar  Médecins du Monde waar ze me hielpen. Omdat mijn moeder in een ander Europees land is, beloofde Médecins du Monde dat ze -samen met de Griekse Vluchtelingenraad- zouden helpen met de gezinshereniging.
- Heb je hechtingen? Doet het pijn?
- Ik heb overal pijn. Ik heb een stuk of 5 hechtingen in mijn neus en 10 in de rest van mijn gezicht. Is dit het land dat beroemd is om zijn gastvrijheid? Wat is dit? Nu hebben ze mij geslagen, er moet iets gebeuren om te voorkomen dat ze ook anderen kunnen slaan.
- Kun je de mensen beschrijven die je geslagen hebben?
- Ik kon ze niet echt goed zien. Zodra ik mijn hoofd naar ze omdraaide begonnen ze me te slaan. Ze hadden allemaal dezelfde zwarte kleren aan met hetzelfde teken.
- Kan je het teken beschrijven?
- Ik ken dat teken niet precies. Het zijn twee lauriertakken die elkaar aan de onderkant raken en in het midden was er nog een teken dat ik niet begreep.
- Wat voor taal spraken ze?
- Grieks. 


Twitteraar @MavriMelani meldt dat het recent opgerichte anti-racisme team van de politie het onderzoek naar deze aanval heeft overgenomen.

Lezers die zich afvragen welk teken er op de kleren van de aanvallers stond, wordt geadviseerd om te googelen naar het Gouden Dageraad-logo.

No comments:

Post a Comment